Franse Chocoladesoufflé

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g fijn geraspte pure chocolade
  • 4 eieren
  • 3 theelepels suiker
  • 1 theelepel bloem
  • Basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breek de eieren en scheid het wit van de dooiers en doe ze in aparte kommen.
  • Voeg de suiker, bloem en chocolade toe aan de dooiers en roer alles gedurende vijf minuten door.
  • Klop het eiwit stijf en vouw dit voorzichtig door het chocolademengsel totdat je een glad en
  • luchtig geheel krijgt.
  • Vet het bakblik in en giet het mengsel erin.
  • Plaats het blik gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Strooi wat witte basterdsuiker over de soufflé en dien onmiddellijk op.
  • Let op, als je de soufflé laat staan, zal deze inzakken, waardoor het effect verloren gaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt ook het wit van 2 extra eieren stijf kloppen en dit voorzichtig mengen met 1 dooier en
een beetje poedersuiker. Neem de soufflé uit de oven, schep het eiwitschuim erop, zet het
terug in de oven en laat het schuim licht kleuren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk