Franse Chocoladesoufflé
Ingrediënten
- 100 g fijn geraspte pure chocolade
- 4 eieren
- 3 theelepels suiker
- 1 theelepel bloem
- Basterdsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breek de eieren en scheid het wit van de dooiers en doe ze in aparte kommen.
- Voeg de suiker, bloem en chocolade toe aan de dooiers en roer alles gedurende vijf minuten door.
- Klop het eiwit stijf en vouw dit voorzichtig door het chocolademengsel totdat je een glad en
- luchtig geheel krijgt.
- Vet het bakblik in en giet het mengsel erin.
- Plaats het blik gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Strooi wat witte basterdsuiker over de soufflé en dien onmiddellijk op.
- Let op, als je de soufflé laat staan, zal deze inzakken, waardoor het effect verloren gaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook het wit van 2 extra eieren stijf kloppen en dit voorzichtig mengen met 1 dooier en
een beetje poedersuiker. Neem de soufflé uit de oven, schep het eiwitschuim erop, zet het
terug in de oven en laat het schuim licht kleuren.
een beetje poedersuiker. Neem de soufflé uit de oven, schep het eiwitschuim erop, zet het
terug in de oven en laat het schuim licht kleuren.