Fricandeau met tonijn in slablad
Equipment
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op olie (200 g), uitgelekt
- 4 Ansjovis filets fijngehakt
- 4 eetlepels olijvonaise of mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- cayennepeper
- 1 kropje sla bijv. little gem
- 12 plakjes fricandeau vleeswaar
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 takjes basilicum blaadjes in reepjes
Instructies
- In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren.
- Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen.
- Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken.
- Blaadjes sla op schaal zetten.
- Tonijnpuree erin scheppen.
- Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen.
- Kappertjes en basilicum erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Witlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof.
Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.
Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.
Voedingswaarden
koolhydraten: 1 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g