Fricandeau met tonijn in slablad

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op olie (200 g), uitgelekt
  • 4 Ansjovis filets fijngehakt
  • 4 eetlepels olijvonaise of mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • cayennepeper
  • 1 kropje sla bijv. little gem
  • 12 plakjes fricandeau vleeswaar
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 takjes basilicum blaadjes in reepjes

Instructies

  • In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren.
  • Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen.
  • Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken.
  • Blaadjes sla op schaal zetten.
  • Tonijnpuree erin scheppen.
  • Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen.
  • Kappertjes en basilicum erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Witlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof.
Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.

Voedingswaarden

koolhydraten: 1 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes / Varkensvlees / Vis / Vlees
Land van herkomst Wereldkeuken
Extra aanwijzing Snel te maken