Friese mosselsoep met saffraan en room, geserveerd in een kleurrijke schaal, met mosselen, aardappelblokjes, wortel en een romige garnering van verse groene sjalot.

Friese Saffraan-Mosselsoep met Romige Aardappel

Een romige Friese saffraan-mosselsoep met zachte aardappelpuree en een vleugje nootmuskaat. Heerlijk verwarmend op koude dagen!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kg verse mosselen
  • 300 g bloemige aardappels
  • ½ liter water
  • 75 g knolselderij in blokjes
  • 125 g wortelen in schijfjes
  • 4 sjalotten in ringen
  • 20 g roomboter
  • ½ liter droge witte wijn
  • 2 eidooiers
  • liter room
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Gemalen saffraan naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in water.
  • Pureer de aardappels met het kookvocht en bind met de eidooiers.
  • Fruit de knolselderij, wortelen en sjalotten in roomboter tot ze glazig zijn.
  • Doe de mosselen in een pan, voeg witte wijn toe en laat 10 tot 15 minuten koken tot de schelpen openstaan.
  • Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar het kookvocht.
  • Meng het kookvocht met de aardappelpuree en voeg de groenten toe.
  • Voeg de mosselen toe aan de soep.
  • Breng op smaak met zout, peper, saffraan en nootmuskaat.
  • Klop de room halfstijf en roer deze door de soep.
  • Garneer de soep met het groen van de sjalotten.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Friese saffraan-mosselsoep met knapperig glutenvrij brood en een glas droge witte wijn voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Müller-Thurgau, past perfect bij de romige en verfijnde smaken van deze Friese mosselsoep.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Friesland / Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Pescatarian / Sojavrij / Tarwevrij