Frisse Abrikozen-Bramencrumble

Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 375 gr verse abrikozen
  • 150 gr verse bramen
  • 100 gr zoetstof naar keuze bijv. stevia of erythritol voor minder calorieën
  • 1 el citroensap
  • 150 gr volkorenmeel of amandelmeel voor een glutenvrije optie
  • Snufje zout
  • 75 gr koude boter of kokosolie voor een veganistische versie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes.
  • Doe ze in een kom samen met de bramen, zoetstof naar keuze en citroensap.
  • Meng goed.
  • Verdeel het fruitmengsel over een ingevette ovenschaal van ongeveer 20 cm.
  • Meng in een kom het volkorenmeel (of amandelmeel) met een snufje zout.
  • Voeg de koude boter toe en kneed met je vingertoppen tot een kruimelige massa.
  • Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over het fruit in de ovenschaal en druk lichtjes aan.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 25-30 minuten, of totdat de crumble goudbruin en knapperig is.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Dessert