Een frisse en kleurrijke presentatie van 'Andijviesalade met Appel', met knapperige groene andijviebladeren, sappige appelblokjes en een lichte vinaigrette dressing in een rustieke houten kom. De achtergrond heeft warme, natuurlijke tinten met subtiele decoraties zoals een houten tafeloppervlak en verspreide appelpartjes. Het geheel oogt uitnodigend en smakelijk, zonder zichtbare tekst op de kom of in de achtergrond.

Frisse Andijviesalade met Appel

Deze frisse andijviesalade met appel is een snel en gezond bijgerecht. De perfecte balans tussen de bittere andijvie en de zoete appel maakt dit gerecht een echte smaakmaker.
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 eetlepel Silvo Shake It Salade kruiden
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 g gesneden andijvie

Instructies

  • Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de Shake It!
  • Saladekruiden met water, olie en azijn en roer goed door elkaar.
  • Meng de andijvie en appelblokjes met het sausje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij deze salade, waarbij de frisse appel en andijvie mooi worden geaccentueerd.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij
Feestdagen etc Pasen / Verjaardag