Frisse Bietensalade met Rode Ui en Walnootdressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • scherp mes
  • schaaf of mandoline (optioneel)

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 3 eetlepels walnootolie
  • ½ theelepel gemberpoeder of kaneel
  • Versgemalen zwarte peper
  • 500 g gekookte bieten
  • g verse koriander

Instructies

  • Pel de rode ui en halveer deze.
  • Snijd beide helften in flinterdunne ringen.
  • Klop in een schaal een dressing van rode-wijnazijn, walnootolie, gemberpoeder en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de uiringen door de dressing en laat ze 5 minuten marineren.
  • Schil de bieten dun en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakjes.
  • Hak het blad van de koriander grof en meng dit samen met de bietenplakjes door de dressing met ui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Noten / Salade
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken