Frisse Bietensalade met Rode Ui en Walnootdressing
Equipment
- scherp mes
- schaaf of mandoline (optioneel)
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 3 eetlepels walnootolie
- ½ theelepel gemberpoeder of kaneel
- Versgemalen zwarte peper
- 500 g gekookte bieten
- 7½ g verse koriander
Instructies
- Pel de rode ui en halveer deze.
- Snijd beide helften in flinterdunne ringen.
- Klop in een schaal een dressing van rode-wijnazijn, walnootolie, gemberpoeder en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de uiringen door de dressing en laat ze 5 minuten marineren.
- Schil de bieten dun en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakjes.
- Hak het blad van de koriander grof en meng dit samen met de bietenplakjes door de dressing met ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk past goed bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 11 g