Frisse Bloemkoolrisotto met Soya Reepjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool in kleine roosjes en stronk in kleine blokjes
  • 750 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g risottorijst arborio
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 pakje Alpro® Soya Reepjes mild of pittig gekruid
  • 125 g rucola
  • 50 g oude kaas geraspt
  • 1 bosje verse tijm fijngehakt
  • Alpro® Soya Bakken & Braden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de bloemkoolblokjes in 750 ml groentebouillon tot ze gaar zijn.
  • Pureer de bloemkool met een staafmixer en zet apart.
  • Verwarm een gietijzeren pan met een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
  • Fruit de ui en knoflook gedurende ca.
  • 5 minuten, tot de ui glazig is.
  • Voeg de risottorijst toe en bak kort mee.
  • Blus af met de witte wijn en voeg een schep bouillon van de bloemkool toe.
  • Blijf roeren en voeg telkens een schep bouillon toe zodra deze is opgenomen, herhaal tot de risotto gaar is.
  • Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
  • Bak hierin de bloemkoolroosjes en de Alpro® Soya Reepjes tot ze goudbruin zijn.
  • Schep de bloemkoolroosjes en Alpro® Soya Reepjes samen met een deel van de rucola door de bijna gare risotto.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer de risotto met de overgebleven rucola, geraspte oude kaas en verse tijm.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst / Vleesvervangers
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch