Een elegante Crème Brûlée MonChoutaart met gekarameliseerde suikerlaag en een kandijkoekjesbodem, versierd met frambozen, bramen en meringuetoefjes. Geplaatst in een gezellige keuken met natuurlijk licht en pastelaccenten.

Frisse Crème Brûlée MonChoutaart met Bessen

Een romige MonChoutaart met een krokante crème brûlée topping en verse bessen.
Porties: 12
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • 250 ml slagroom
  • 70 g boter
  • 200 g MonChou
  • 100 ml water
  • 60 g suiker
  • 50 g frambozen
  • 50 g bramen
  • 5 meringuetoefjes

Instructies

  • Plaats het bijgevoegde bakpapier over de bodem van de springvorm.
  • Smelt de boter in een steelpan en neem de pan van het vuur.
  • Roer de kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.
  • Klop de MonChou (kamertemperatuur) in een beslagkom 1 minuut glad met een mixer op de hoogste stand.
  • Voeg het water en de taartmix toe aan de MonChou en klop op de middelste stand tot een egale massa.
  • Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop nogmaals 30 seconden op de middelste stand.
  • Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Strooi de suiker gelijkmatig over de MonChoutaart, vermijd de randen.
  • Brand de suiker met een crème brûlée brander tot een goudbruine korst ontstaat.
  • (Laat de springvorm om de taart tijdens het branden; pas op, de vorm wordt heet!
  • ).
  • Koel de taart nog minstens 1 uur in de koelkast.
  • Garneer de taart met frambozen, bramen en meringuetoefjes voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een zoete, licht sprankelende wijn zoals Moscato d'Asti past uitstekend bij deze taart en complimenteert de romige en krokante lagen.

Voedingswaarden

Calories: 356 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 4 g | Vet: 27 g | Zout: 180 mg | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Zomer