Frisse Crème Brûlée MonChoutaart met Bessen
Een romige MonChoutaart met een krokante crème brûlée topping en verse bessen.
Ingrediënten
- 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
- 250 ml slagroom
- 70 g boter
- 200 g MonChou
- 100 ml water
- 60 g suiker
- 50 g frambozen
- 50 g bramen
- 5 meringuetoefjes
Instructies
- Plaats het bijgevoegde bakpapier over de bodem van de springvorm.
- Smelt de boter in een steelpan en neem de pan van het vuur.
- Roer de kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.
- Klop de MonChou (kamertemperatuur) in een beslagkom 1 minuut glad met een mixer op de hoogste stand.
- Voeg het water en de taartmix toe aan de MonChou en klop op de middelste stand tot een egale massa.
- Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop nogmaals 30 seconden op de middelste stand.
- Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Strooi de suiker gelijkmatig over de MonChoutaart, vermijd de randen.
- Brand de suiker met een crème brûlée brander tot een goudbruine korst ontstaat.
- (Laat de springvorm om de taart tijdens het branden; pas op, de vorm wordt heet!
- ).
- Koel de taart nog minstens 1 uur in de koelkast.
- Garneer de taart met frambozen, bramen en meringuetoefjes voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een zoete, licht sprankelende wijn zoals Moscato d'Asti past uitstekend bij deze taart en complimenteert de romige en krokante lagen.
Voedingswaarden
Calories: 356 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 4 g | Vet: 27 g | Zout: 180 mg | Sugar: 22 g