Frisse mosselsalade met groenten en curry dressing, geserveerd op een kleurrijke schaal, met plukjes sla, wortelreepjes en verse kruiden als garnering.

Frisse Mosselsalade met Curry Dressing en Groenten

Een frisse mosselsalade met knapperige groenten en een romige curry dressing. Ideaal voor een lichte, zomerse maaltijd vol smaak!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg verse mosselen
  • ¼ liter water met zout
  • 1 ui 50 g, in ringen gesneden
  • Een paar peperkorrels
  • 200 g prei
  • 200 g wortelen
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 el mayonaise 50% vet
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el magere yoghurt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Vloeibare zoetstof naar smaak
  • Enkele blaadjes sla gewassen en drooggedept

Instructies

  • Breng het gezouten water met de ui en peperkorrels aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot ze open gaan.
  • Haal de mosselen met een schuimspaan uit het kookvocht en doe ze in een grote schaal.
  • Gooi mosselen weg die niet open zijn gegaan.
  • Maak de prei en wortelen schoon.
  • Snijd de prei in stukjes en rasp de wortelen fijn (julienne).
  • Kook de groenten 5 minuten in het mosselkookvocht en giet ze daarna af.
  • Bereid een dressing door witte wijn, citroensap, currypoeder, uienpoeder, mayonaise, crème fraîche en magere yoghurt te mengen.
  • Breng de dressing op smaak met zout, peper en vloeibare zoetstof.
  • Verdeel enkele blaadjes sla over 4 borden.
  • Leg de mosselen, uit de schelpen gehaald, bovenop de sla.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze frisse mosselsalade met knapperig glutenvrij brood en een glas koele witte wijn voor een verfijnde lunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay, past uitstekend bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Pescatarian / Sojavrij / Tarwevrij