Frisse Mosselsalade met Curry Dressing en Groenten
Een frisse mosselsalade met knapperige groenten en een romige curry dressing. Ideaal voor een lichte, zomerse maaltijd vol smaak!
Equipment
- scherp mes
Ingrediënten
- 1,5 kg verse mosselen
- ¼ liter water met zout
- 1 ui 50 g, in ringen gesneden
- Een paar peperkorrels
- 200 g prei
- 200 g wortelen
- 2 el droge witte wijn
- 1 el citroensap
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 el mayonaise 50% vet
- 1 el crème fraîche
- 1 el magere yoghurt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Vloeibare zoetstof naar smaak
- Enkele blaadjes sla gewassen en drooggedept
Instructies
- Breng het gezouten water met de ui en peperkorrels aan de kook in een grote pan.
- Voeg de mosselen toe en kook ze tot ze open gaan.
- Haal de mosselen met een schuimspaan uit het kookvocht en doe ze in een grote schaal.
- Gooi mosselen weg die niet open zijn gegaan.
- Maak de prei en wortelen schoon.
- Snijd de prei in stukjes en rasp de wortelen fijn (julienne).
- Kook de groenten 5 minuten in het mosselkookvocht en giet ze daarna af.
- Bereid een dressing door witte wijn, citroensap, currypoeder, uienpoeder, mayonaise, crème fraîche en magere yoghurt te mengen.
- Breng de dressing op smaak met zout, peper en vloeibare zoetstof.
- Verdeel enkele blaadjes sla over 4 borden.
- Leg de mosselen, uit de schelpen gehaald, bovenop de sla.
- Giet de dressing over de salade.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze frisse mosselsalade met knapperig glutenvrij brood en een glas koele witte wijn voor een verfijnde lunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay, past uitstekend bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g