Frisse mosselsalade met spinazie, radijs, tomaat en ui, geserveerd op een kleurrijke schaal, gegarneerd met tuinkers en een lichte dressing.

Frisse Mosselsalade met Spinazie, Radijs en Tuinkers

Een lichte mosselsalade met knapperige radijs, verse spinazie en een smaakvolle vinaigrette. Perfect voor een frisse zomerse maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g gekookte mosselen
  • Enkele handvol spinaziebladeren
  • 3 tomaten
  • 1 bosje radijs
  • 1 ui
  • 1 el olie
  • Azijn naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 mespunt tijm
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  • Was de tomaten en radijsjes, dep ze droog en snijd ze in plakjes.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Was de spinaziebladeren voorzichtig en laat ze uitlekken.
  • Meng de tomaten, radijsjes, ui, spinaziebladeren en mosselen in een grote kom.
  • Bereid een dressing door olie, azijn, zout, peper en tijm te mengen.
  • Giet de dressing over de salade en meng goed.
  • Was de tuinkers, dep ze droog en hak ze grof.
  • Strooi de gehakte tuinkers over de salade als garnering.
  • Serveer de mosselsalade direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze salade met knapperig glutenvrij brood en een glas koele witte wijn voor een heerlijke zomerse lunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Grüner Veltliner, past perfect bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 24 g | Vet: 8 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Land van herkomst Internationaal / Mediterraan
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Pescatarian / Sojavrij / Tarwevrij