Frisse Pastasalade met Zeevruchten
Ingrediënten
- 125 g farfalle of cravattine strikjespasta
- 250 g zeevruchtencocktail diepvries
- 1 limoen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels groene olijventapenade
- 2 snackkomkommers of ½ komkommer
- 100 g jonge bladsla
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Laat de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water ontdooien en dep ze daarna droog.
- Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
- Klop in een schaal een dressing van olijfolie, 1-2 eetlepels limoensap, limoenrasp, groene olijventapenade, zout en peper.
- Spoel de gekookte pasta in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Meng de afgekoelde pasta met de zeevruchtencocktail door de dressing.
- Was de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
- Snijd de komkommerhelften in de lengte in plakken en vervolgens in fijne linten.
- Verdeel de jonge bladsla over vier borden.
- Schep de pastasalade met zeevruchten erop en garneer met de komkommerlinten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze lichte en smaakvolle pastasalade met zeevruchten.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g