Frisse rettichsambal met rode peper
Een pittig-fris bijgerecht van dun gesneden rettich in een zoetzure sambal met rode peper en sjalot. Perfect bij rijsttafels of barbecue.
Equipment
- diepe kom
- Keukenmes
- schilmesje
Ingrediënten
- 1 tl zout
- 2 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 3 tl rietsuiker
- 4 el azijn
- 5-6 lobaks rettich of ramanas
Instructies
- Schrap de lobaks en snijd ze in dunne ronde schijfjes.
- Pel de sjalotten, ontpit de lomboks en snijd ze fijn.
- Doe in een diepe kom de suiker, zout, sjalotten, lomboks en azijn.
- Giet dit mengsel over de lobaks.
- Laat het een paar uur afgesloten staan zodat de smaken goed intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld in een klein schaaltje als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel of pittige hoofdgerechten. Wijnadvies:
Lichtzoete Riesling of een frisse rosé past goed bij de pittige en zure tonen.
Serveer gekoeld in een klein schaaltje als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel of pittige hoofdgerechten. Wijnadvies:
Lichtzoete Riesling of een frisse rosé past goed bij de pittige en zure tonen.
Voedingswaarden
Calories: 45 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g