Frisse roerbak met vis en groenten
Een snelle en lichte roerbakschotel boordevol groenten, malse visfilet en aardappelpartjes. Perfect voor een zomerse maaltijd.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 klein blikje doperwten
- 1 laurierblad
- 1 kleine ui
- 1 rode paprika
- 200 gram tilapia- of andere visfilet
- 250 gram broccoli
- 450 gram voorgekookte aardappelpartjes
- 1 dl bouillon van tablet
- Peper
- Zout
Instructies
- Maak de groenten schoon.
- Snijd de ui klein, de broccoli in roosjes en de paprika in blokjes.
- Laat de doperwten uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan.
- Fruit hierin de ui met peper en zout.
- Voeg de aardappelpartjes toe en roerbak ze bruin.
- Voeg de broccoli, paprika, doperwten, bouillon en het laurierblad toe.
- Stoof het geheel 3 minuten met de deksel op de pan.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi met peper en zout.
- Voeg de vis toe en stoof nog 5 minuten tot de vis gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g