Frisse roerbak met vis en groenten

Kleurrijke roerbak met vis en groenten, met tilapiafilet, broccoli, paprika, doperwten en aardappelpartjes, licht gebakken en geserveerd op een rustieke houten tafel – snelle zomerse maaltijd boordevol smaak.

Frisse roerbak met vis en groenten

Een snelle en lichte roerbakschotel boordevol groenten, malse visfilet en aardappelpartjes. Perfect voor een zomerse maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein blikje doperwten
  • 1 laurierblad
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 200 gram tilapia- of andere visfilet
  • 250 gram broccoli
  • 450 gram voorgekookte aardappelpartjes
  • 1 dl bouillon van tablet
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de groenten schoon.
  • Snijd de ui klein, de broccoli in roosjes en de paprika in blokjes.
  • Laat de doperwten uitlekken.
  • Verwarm de olie in een wok of braadpan.
  • Fruit hierin de ui met peper en zout.
  • Voeg de aardappelpartjes toe en roerbak ze bruin.
  • Voeg de broccoli, paprika, doperwten, bouillon en het laurierblad toe.
  • Stoof het geheel 3 minuten met de deksel op de pan.
  • Snijd de vis in blokjes en bestrooi met peper en zout.
  • Voeg de vis toe en stoof nog 5 minuten tot de vis gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer