Frisse Salade met Röstirondjes, Romige Burrata en Basilicum Vinaigrette

Frisse Salade met Röstirondjes, Romige Burrata en Basilicum Vinaigrette

Deze frisse salade combineert knapperige röstirondjes met romige burrata en een smaakvolle basilicum-knoflookvinaigrette. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes naturel 750 g
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 takje basilicum fijngehakt
  • 1 komkommer in lange linten geschaafd en opgerold
  • 100 g jonge bladslamelange
  • 2 sjalotten gehalveerd en in reepjes gesneden
  • 4 bollen burrata à 150 g uitgelekt
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bak de röstirondjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Klop in een kom een vinaigrette van mosterd, citroensap en olijfolie.
  • Pers de knoflook en hak de basilicum fijn, en voeg beide toe aan de vinaigrette.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schaaf de komkommer in lange linten en rol ze op.
  • Leg de röstirondjes in 4 kommen of op 4 borden.
  • Meng de bladslamelange met de sjalotten en de basilicum-knoflookvinaigrette.
  • Verdeel de salade en de komkommerrolletjes over de röstirondjes.
  • Leg op elke salade een bol burrata.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick