Frisse Salade met Röstirondjes, Romige Burrata en Basilicum Vinaigrette
Deze frisse salade combineert knapperige röstirondjes met romige burrata en een smaakvolle basilicum-knoflookvinaigrette. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht.
Ingrediënten
- 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes naturel 750 g
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 takje basilicum fijngehakt
- 1 komkommer in lange linten geschaafd en opgerold
- 100 g jonge bladslamelange
- 2 sjalotten gehalveerd en in reepjes gesneden
- 4 bollen burrata à 150 g uitgelekt
- 1 tl mosterd
- 2 el citroensap
- 6 el olijfolie extra vierge
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Bak de röstirondjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Klop in een kom een vinaigrette van mosterd, citroensap en olijfolie.
- Pers de knoflook en hak de basilicum fijn, en voeg beide toe aan de vinaigrette.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schaaf de komkommer in lange linten en rol ze op.
- Leg de röstirondjes in 4 kommen of op 4 borden.
- Meng de bladslamelange met de sjalotten en de basilicum-knoflookvinaigrette.
- Verdeel de salade en de komkommerrolletjes over de röstirondjes.
- Leg op elke salade een bol burrata.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g