Frisse Sinaasappelsalade met Champagnesorbet en Sinaaskrullen
Ingrediënten
- 25 g boter
- 4 handsinaasappels
- 1 eiwit
- 25 g witte basterdsuiker
- 25 g bloem gezeefd
- 125 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel honing
- 1 cm verse gemberwortel geschild
- 1 beker champagnesorbetijs 500 ml
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Smelt de boter en laat het afkoelen.
- Boen een kwart van een sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
- Roer in een kom het eiwit, suiker, gezeefde bloem en sinaasappelrasp door elkaar.
- Schep de afgekoelde boter erdoor en laat het beslag even rusten.
- Kook in een steelpan het sinaasappelsap, honing en gemberwortel op laag vuur tot siroopdikte.
- Verwijder de gemberwortel en laat de siroop afkoelen.
- Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd ze in ronde plakken.
- Verdeel de sinaasappelplakken over vier borden en besprenkel ze met de siroop.
- Zet de borden afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep op enige afstand van elkaar 6 bergjes beslag.
- Smeer de bergjes uit tot cirkels.
- Bak de koekjes ca.
- 5 minuten in het midden van de oven, tot de randen bruin kleuren.
- Haal de bakplaat uit de oven en leg de koekjes voorzichtig op een deegroller of fles om krullen te vormen.
- Laat ze afkoelen.
- Maak van het overgebleven beslag op dezelfde manier meer koekjes.
- Bewaar de afgekoelde sinaaskrullen in een trommel; ze blijven maar enkele uren knapperig.
- Haal de borden met sinaasappelplakken uit de koelkast en plaats in het midden van elk bord een bol champagnesorbetijs.
- Steek de sinaaskrullen in het sorbetijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze frisse sinaasappelsalade met champagnesorbet en sinaaskrullen direct als verfrissend voorgerecht of dessert.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g