Frisse Tomatensalade met Mozzarella en Basilicum

Frisse Tomatensalade met Mozzarella en Basilicum

Geniet van een frisse tomatensalade met mozzarella en basilicum, perfect als bijgerecht bij pasta of een lichte lunch.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ tl suiker
  • ½ tl zout
  • 1 bakje basilicum 15 gram, fijn gesneden
  • 1 bakje gemengde tomaatjes 250 gram, in 6 stukjes gesneden
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 kropje baby romaine sla uit elkaar gehaald
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2-3 blaadjes sla per bord
  • 4 el olijfolie
  • 4 trostomaten in 10 stukjes gesneden
  • Mozzarella bolletjes naar eigen smaak fijn gesneden

Instructies

  • Doe de gemengde tomaatjes, trostomaten, fijn gesneden mozzarella, bosui, basilicum en geperste knoflook in een grote mengkom.
  • Voeg het zout, suiker, rode wijnazijn en olijfolie toe aan de kom.
  • Meng alles goed door elkaar totdat de ingrediënten goed zijn verdeeld en de smaken zijn opgenomen.
  • Leg 2-3 blaadjes baby romaine sla op elk bordje.
  • Vul de slablaadjes met de tomatensalade en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 1 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick