Frisse Witlofsalade met Fruit en Walnoten

Een verrassende combinatie van witlof, fruit en walnoten, afgewerkt met een kerriemayonaise. Heerlijk bijgerecht voor elke maaltijd!
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 mandarijn in stukjes
  • 1 banaan in schijfjes
  • 3 stronken witlof in stukjes gesneden
  • Handjevol walnoten in brokjes
  • Handjevol rozijnen
  • 1 ½ eetlepel mayonaise aangemaakt met kerriepoeder
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Doe de stukjes witlof, mandarijn, banaan, walnoten en rozijnen in een grote kom.
  • Voeg de aangemaakte kerriemayonaise toe aan de kom.
  • Hussel alles goed door elkaar totdat de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.
  • Breng de salade op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade direct als bijgerecht bij gebakken krieltjes en tartaar, of als een frisse, gezonde snack.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé, die goed past bij de fruitige en hartige smaken van de salade.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Noten / Salade / Zuidvruchten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick