Fruity Suikerbrood Trifle met Rood Fruit

Fruity Suikerbrood Trifle met Rood Fruit

Een heerlijk frisse fruity broodtrifle met mascarpone, suikerbrood en vers rood fruit. Ideaal als dessert of luxe ontbijt voor speciale gelegenheden.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 8 sneetjes suikerbrood
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 g rood zacht fruit bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen
  • Sap van 2 sinaasappels
  • Geraspte schil van ½ sinaasappel

Instructies

  • Snijd het suikerbrood in blokjes en verdeel de helft ervan over 4 glazen.
  • Klop de mascarpone samen met de slagroom, suiker, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil luchtig in een mengkom.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de suikerbroodblokjes in de glazen.
  • Leg een laag rood fruit bovenop het mascarponemengsel.
  • Herhaal de lagen met de resterende suikerbroodblokjes, mascarponemengsel en rood fruit.
  • Bewaar enkele mooie bessen voor de garnering.
  • Zet de glazen in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden bessen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verrukkelijke broodtrifles als dessert of als luxe ontbijt. Heerlijk op speciale dagen zoals Moederdag, Vaderdag of Valentijnsdag.
 
Wijnadvies:
Dit frisse dessert gaat perfect samen met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse rosé.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Ontbijt
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Vaderdag / Valentijnsdag