Fruity Suikerbrood Trifle met Rood Fruit
Een heerlijk frisse fruity broodtrifle met mascarpone, suikerbrood en vers rood fruit. Ideaal als dessert of luxe ontbijt voor speciale gelegenheden.
Ingrediënten
- 250 g mascarpone
- 8 sneetjes suikerbrood
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 200 g rood zacht fruit bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen
- Sap van 2 sinaasappels
- Geraspte schil van ½ sinaasappel
Instructies
- Snijd het suikerbrood in blokjes en verdeel de helft ervan over 4 glazen.
- Klop de mascarpone samen met de slagroom, suiker, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil luchtig in een mengkom.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de suikerbroodblokjes in de glazen.
- Leg een laag rood fruit bovenop het mascarponemengsel.
- Herhaal de lagen met de resterende suikerbroodblokjes, mascarponemengsel en rood fruit.
- Bewaar enkele mooie bessen voor de garnering.
- Zet de glazen in de koelkast om op te stijven.
- Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden bessen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verrukkelijke broodtrifles als dessert of als luxe ontbijt. Heerlijk op speciale dagen zoals Moederdag, Vaderdag of Valentijnsdag.
Wijnadvies:
Dit frisse dessert gaat perfect samen met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse rosé.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 30 g