Fruity Suikerbrood Trifle met Rood Fruit

Een heerlijk frisse fruity broodtrifle met mascarpone, suikerbrood en vers rood fruit. Ideaal als dessert of luxe ontbijt voor speciale gelegenheden.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 8 sneetjes suikerbrood
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 g rood zacht fruit bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen
  • Sap van 2 sinaasappels
  • Geraspte schil van ½ sinaasappel

Instructies

  • Snijd het suikerbrood in blokjes en verdeel de helft ervan over 4 glazen.
  • Klop de mascarpone samen met de slagroom, suiker, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil luchtig in een mengkom.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de suikerbroodblokjes in de glazen.
  • Leg een laag rood fruit bovenop het mascarponemengsel.
  • Herhaal de lagen met de resterende suikerbroodblokjes, mascarponemengsel en rood fruit.
  • Bewaar enkele mooie bessen voor de garnering.
  • Zet de glazen in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden bessen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verrukkelijke broodtrifles als dessert of als luxe ontbijt. Heerlijk op speciale dagen zoals Moederdag, Vaderdag of Valentijnsdag.
 
Wijnadvies:
Dit frisse dessert gaat perfect samen met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse rosé.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Ontbijt
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Vaderdag / Valentijnsdag