Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 groene asperges
- 16 grote garnalen gamba's
- 8 houten prikkers geweekt in water
- 2 citroengrasstengels gekneusd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 3 cm gember fijngehakt
- ½ rode peper fijngehakt
- 25 gram palmsuiker
- 3 dl water
Instructies
- Verhit in een pan het water samen met het gekneusde citroengras, knoflook, gember, rode peper en palmsuiker.
- Kook dit rustig in tot een stroperige laksaus.
- Laat de saus afkoelen.
- Snijd de harde uiteinden van de groene asperges af.
- Plaats de asperges in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze voor 2-4 minuten of gebruik het blancheerprogramma.
- Spoel ze vervolgens af onder koud water en laat uitlekken.
- Verdeel elke asperge in 3 stukken.
- Rijg afwisselend een stukje asperge en een gamba aan de houten prikkers.
- Verwarm de stoomoven voor op 80°C.
- Leg de spiezen in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes en gaar de spiezen gedurende 4-5 minuten.
- Bestrijk de gamba en asperge spiesjes royaal met de bereide laksaus.
- Serveer de spiesjes warm als voorgerecht of als hapje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak ze kleiner en serveer bij de borrel of maak ze met zalm.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, zal de smaken van de Aziatische laksaus mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 14 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g