Spies van gamba's en groene asperges

Gamba en Groene Asperge Skewers met Aziatische Laksaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 groene asperges
  • 16 grote garnalen gamba's
  • 8 houten prikkers geweekt in water
  • 2 citroengrasstengels gekneusd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 cm gember fijngehakt
  • ½ rode peper fijngehakt
  • 25 gram palmsuiker
  • 3 dl water

Instructies

  • Verhit in een pan het water samen met het gekneusde citroengras, knoflook, gember, rode peper en palmsuiker.
  • Kook dit rustig in tot een stroperige laksaus.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Snijd de harde uiteinden van de groene asperges af.
  • Plaats de asperges in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze voor 2-4 minuten of gebruik het blancheerprogramma.
  • Spoel ze vervolgens af onder koud water en laat uitlekken.
  • Verdeel elke asperge in 3 stukken.
  • Rijg afwisselend een stukje asperge en een gamba aan de houten prikkers.
  • Verwarm de stoomoven voor op 80°C.
  • Leg de spiezen in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes en gaar de spiezen gedurende 4-5 minuten.
  • Bestrijk de gamba en asperge spiesjes royaal met de bereide laksaus.
  • Serveer de spiesjes warm als voorgerecht of als hapje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak ze kleiner en serveer bij de borrel of maak ze met zalm.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, zal de smaken van de Aziatische laksaus mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 14 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij