Garnalencocktail met een Japanse Twist

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • krop ijsbergsla
  • 2 kleine komkommers
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • Verse koriander

Instructies

  • Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel ze gelijkmatig over 8 kleine cocktailglaasjes.
  • Snijd de kleine komkommers in dunne plakjes en verdeel ze over de glaasjes.
  • Voeg vervolgens de Hollandse garnalen toe.
  • Meng de mayonaise met de Japanse sojasaus en de sesamolie.
  • Verdeel deze saus gelijkmatig over de garnalencocktails.
  • Garneer elk glaasje met een vleugje zwart sesamzaad en een takje verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit voorgerecht vergt ongeveer 20 minuten bereidingstijd. Serveer met een suggestie voor een wijn: Danie de Wet Chardonnay. Geniet van deze garnalencocktail met een Japanse twist!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Japan
Feestdagen etc Kerst