Gebakken kweepeer met zachte vanillesaus

Frisse herfstsalade met geraspte pastinaak, zure appel en veldsla in romige yoghurtdressing, geserveerd in rustieke kom op houten tafel – licht en voedzaam bijgerecht.

Gebakken kweepeer met zachte vanillesaus

Zacht gebakken kweeperen in een warme vanillesaus – een heerlijk herfstig nagerecht met klassieke smaken en een romige twist.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels aardappelmeel maizena of arrowroot
  • 2 eetlepels suiker
  • 40 g boter
  • 50 g honing
  • 500 ml melk
  • 8 kleine kweeperen
  • ½ citroen geraspte schil van
  • 1 vanillepeul

Instructies

  • Was de kweeperen en wrijf ze droog.
  • Verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Snijd de kweeperen een paar keer in.
  • Leg elke kweepeer op een stuk aluminiumfolie.
  • Bestrijk de kweeperen met een deel van de honing.
  • Meng de resterende honing met de boter en de citroenrasp.
  • Vul de kweeperen met het honingmengsel.
  • Vouw de folie luchtig om de kweeperen heen.
  • Bak de kweeperen 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.
  • Meng ondertussen 3 eetlepels melk met de maizena, suiker en eidooiers.
  • Snijd de vanillepeul open en schraap het merg eruit.
  • Verwarm de rest van de melk langzaam met het vanillemerg en de peul.
  • Haal de melk van het vuur zodra deze kookt.
  • Roer langzaam het maizenamengsel door de warme melk.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Serveer de warme kweeperen met de vanillesaus.
  • Gebruik eventueel vanillesuiker als alternatief voor de peul en verminder dan de hoeveelheid gewone suiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm met een snufje kaneel of wat geroosterde noten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Auslese of een licht gekoelde Moscato past hier perfect bij.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Ovenschotel / Zuivel
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Herfst