Gebakken Sardines in Champignonsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g sardines in olijfolie uit blik
  • 25 g boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 250 g champignons in plakjes
  • 25 g bloem
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kookroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels peterselie gehakte

Instructies

  • Laat de sardines uitlekken op een zeef.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Leg de sardines naast elkaar in een ovenschaal en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  • Bak de sardines gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui en champignon plakjes
  • gedurende enkele minuten.
  • Voeg de bloem toe aan het mengsel in de pan en roer goed door.
  • Giet beetje bij beetje de bouillon, witte wijn en kookroom bij het champignonmengsel terwijl je blijft roeren, totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Giet de bereide champignonsaus over de gebakken sardines en bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken sardines met stokbrood en een frisse tomatensalade.
Dit gerecht combineert perfect de smaak van sardines met een romige champignonsaus.
Geniet ervan als voorgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan