Gebakken Sardines met Kruidenboter en Citroen
Proef de smaak van de Middellandse Zee met deze gebakken sardines, perfect gecombineerd met huisgemaakte kruidenboter en frisse citroenpartjes.
Equipment
Ingrediënten
- 12 rauwe sardines
- 1 ei
- 2 el melk
- Bloem voor het bestuiven
- 140 g oud broodkruim
- Plantaardige boter voor het bakken
- Partjes citroen
Voor de kruidenboter:
- 125 g zachte boter
- 2 tl fijngehakte peterselie
- 1 lente-ui fijngehakt
- 1 teentje knoflook geplet
Instructies
- Snijd de lente-ui fijn en plet de knoflook.
- Ontschub de sardines met de achterkant van een mes, van staart naar kop.
- Snijd de koppen van de sardines en knip ze aan de onderkant open.
- Verwijder de ingewanden en leg de sardines open.
- Knip de ruggengraat eraf bij de staart.
- Was de sardines en dep ze droog.
- Klop de zachte boter met de peterselie, lente-ui en knoflook.
- Schep de helft van het kruidenmengsel in een kommetje en zet het in de koelkast.
- Klop het ei en de melk los in een kom.
- Bestuif de sardines met bloem, haal ze door het eiermengsel en bedek ze met broodkruim.
- Verhit de plantaardige boter in een koekenpan.
- Bak de sardines 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de sardines met de opgesteven kruidenboter en partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer deze gebakken sardines met een frisse Verdejo uit Spanje of een lichte Pinot Noir uit Italië voor een heerlijke Mediterrane maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 520 mg | Sugar: 1 g