Gebakken Sardines met Romige Champignonsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g sardines in olijfolie uit blik
  • 25 g boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 25 g bloem
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kookroom
  • Zout
  • Peper
  • 2 el gehakte peterselie

Instructies

  • Laat de sardines uitlekken in een zeef.
  • Voorbereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • Bereiding van de Sardines:
  • Leg de sardines naast elkaar in een ovenschaal en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  • Bak de sardines gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bereiding van de Champignonsaus:
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en gesneden champignons gedurende enkele minuten.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Giet beetje bij beetje de bouillon, witte wijn en kookroom erbij terwijl je blijft roeren tot er een gladde saus ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveren:
  • Giet de romige champignonsaus over de gebakken sardines.
  • Bestrooi met gehakte peterselie.
  • Serveer de gebakken sardines met stokbrood en tomatensalade.
  • Serveertips:
  • Garneer met extra gehakte peterselie voor een kleurrijke presentatie.
  • Serveer met een glas koele witte wijn om de smaken te complementeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit voorgerecht passen zowel een droge witte wijn als een lichte rode wijn. Kies bijvoorbeeld voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan