Gebakken Sardines met Romige Champignonsaus
Equipment
Ingrediënten
- 500 g sardines in olijfolie uit blik
- 25 g boter
- 1 ui fijngesnipperd
- 250 g champignons in plakjes gesneden
- 25 g bloem
- 2 dl bouillon
- 1 dl witte wijn
- 1 dl kookroom
- Zout
- Peper
- 2 el gehakte peterselie
Instructies
- Laat de sardines uitlekken in een zeef.
- Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
- Bereiding van de Sardines:
- Leg de sardines naast elkaar in een ovenschaal en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
- Bak de sardines gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bereiding van de Champignonsaus:
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en gesneden champignons gedurende enkele minuten.
- Voeg de bloem toe en roer goed door.
- Giet beetje bij beetje de bouillon, witte wijn en kookroom erbij terwijl je blijft roeren tot er een gladde saus ontstaat.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Giet de romige champignonsaus over de gebakken sardines.
- Bestrooi met gehakte peterselie.
- Serveer de gebakken sardines met stokbrood en tomatensalade.
- Serveertips:
- Garneer met extra gehakte peterselie voor een kleurrijke presentatie.
- Serveer met een glas koele witte wijn om de smaken te complementeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit voorgerecht passen zowel een droge witte wijn als een lichte rode wijn. Kies bijvoorbeeld voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g