Gebakken Sardines met Spinazievulling
Geniet van een heerlijke Marokkaanse lekkernij met deze krokant gebakken dubbele sardines, gevuld met een smaakvolle mix van gekruide spinazie en kruiden.
		
		
		
	Equipment
- Lepel
 - keukenpapier
 
Ingrediënten
- 1 kilo sardines schoongemaakt
 - 5 eetlepels gehakte spinazie
 - 3 eetlepels verse koriander gehakt en gemengd met platte peterselie
 - 1 koffielepel paprikapoeder
 - 1 koffielepel komijnpoeder
 - ½ koffielepel zwarte peper
 - Zout naar smaak
 - 3 teentjes knoflook fijngehakt
 - 2 eetlepels olijfolie
 - Sap van 1 citroen
 - Bloem
 - Zonnebloemolie om te bakken
 
Instructies
- Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze grondig.
 - Maak de charmoulavulling: Meng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflooktenen en gehakte spinazie.
 - Leg een opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden en schep er een lepel charmoulavulling op.
 - Plaats daarbovenop een andere opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk lichtjes aan, zodat er een gevuld "pakketje" ontstaat.
 - Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem.
 - Bak de sardines goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie.
 - Laat de gebakken sardines goed uitlekken op keukenpapier.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g