Gebakken Sardines met Spinazievulling

Geniet van een heerlijke Marokkaanse lekkernij met deze krokant gebakken dubbele sardines, gevuld met een smaakvolle mix van gekruide spinazie en kruiden.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Lepel
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 kilo sardines schoongemaakt
  • 5 eetlepels gehakte spinazie
  • 3 eetlepels verse koriander gehakt en gemengd met platte peterselie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • ½ koffielepel zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Bloem
  • Zonnebloemolie om te bakken

Instructies

  • Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze grondig.
  • Maak de charmoulavulling: Meng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflooktenen en gehakte spinazie.
  • Leg een opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden en schep er een lepel charmoulavulling op.
  • Plaats daarbovenop een andere opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk lichtjes aan, zodat er een gevuld "pakketje" ontstaat.
  • Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem.
  • Bak de sardines goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie.
  • Laat de gebakken sardines goed uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken sardines met Marokkaans brood en diverse salades voor een complete maaltijd. Geniet van de mediterrane smaken en de knapperigheid van dit gerecht!
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Marokko