Gebakken Sardines met Spinazievulling
Geniet van een heerlijke Marokkaanse lekkernij met deze krokant gebakken dubbele sardines, gevuld met een smaakvolle mix van gekruide spinazie en kruiden.
Equipment
- Lepel
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 kilo sardines schoongemaakt
- 5 eetlepels gehakte spinazie
- 3 eetlepels verse koriander gehakt en gemengd met platte peterselie
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel komijnpoeder
- ½ koffielepel zwarte peper
- Zout naar smaak
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Bloem
- Zonnebloemolie om te bakken
Instructies
- Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze grondig.
- Maak de charmoulavulling: Meng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflooktenen en gehakte spinazie.
- Leg een opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden en schep er een lepel charmoulavulling op.
- Plaats daarbovenop een andere opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk lichtjes aan, zodat er een gevuld "pakketje" ontstaat.
- Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem.
- Bak de sardines goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie.
- Laat de gebakken sardines goed uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g