Gebakken Sardines met Spinazievulling

Gebakken Sardines met Spinazievulling

Geniet van een heerlijke Marokkaanse lekkernij met deze krokant gebakken dubbele sardines, gevuld met een smaakvolle mix van gekruide spinazie en kruiden.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Lepel
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 kilo sardines schoongemaakt
  • 5 eetlepels gehakte spinazie
  • 3 eetlepels verse koriander gehakt en gemengd met platte peterselie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • ½ koffielepel zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Bloem
  • Zonnebloemolie om te bakken

Instructies

  • Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze grondig.
  • Maak de charmoulavulling: Meng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflooktenen en gehakte spinazie.
  • Leg een opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden en schep er een lepel charmoulavulling op.
  • Plaats daarbovenop een andere opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk lichtjes aan, zodat er een gevuld "pakketje" ontstaat.
  • Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem.
  • Bak de sardines goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie.
  • Laat de gebakken sardines goed uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken sardines met Marokkaans brood en diverse salades voor een complete maaltijd. Geniet van de mediterrane smaken en de knapperigheid van dit gerecht!
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Marokko