Gebakken scholfilet van C1000
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 dl Tomato frito Heinz
- 1 dl visbouillon van een tablet
- 50 g zwarte olijven zonder pit grof gehakt
- 4 eetlepel(s) tarwebloem
- peper
- zout
- 500 g scholfilets in de lengte gehalveerd
Instructies
- Verhit 1 eetlepel van de olie en fruit de ui al omscheppend in ± 3 minuten glazig.
- Voeg de Tomato frito, de bouillon en de olijven toe en breng alles aan de kook.
- Laat de saus op een heel laag vuur zachtjes koken.
- Doe de bloem met peper en zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor.
- Verhit de rest van de olie en bak de schol aan beide kanten in ± 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Serveer ze met de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en worteltjes.