Gebakken Spinazie met Knoflook
Een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht van gebakken spinazie, subtiel op smaak gebracht met knoflook. Perfect als lichte en voedzame aanvulling op feestelijke hoofdgerechten.
Equipment
- vork
Ingrediënten
- Boter voor bakken
- 1 teentje knoflook
- Grofbladige spinazie
Instructies
- Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Prik een teentje knoflook aan een vork en wrijf het meerdere keren door de pan, zodat de smaak vrijkomt.
- Voeg de grofbladige spinazie toe en laat deze snel slinken in de pan, terwijl je roert.
- Laat de gebakken spinazie kort uitlekken voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, die goed samengaat met de subtiele smaak van de gebakken spinazie.Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 1 g