Gebakken Zalm met Rode Wijnsaus en Limoen

gebakken zalm met rode wijnsaus.

Gebakken Zalm met Rode Wijnsaus en Limoen

Deze gebakken zalmfilets, overgoten met een rode wijnsaus op basis van Beaujolais, kaneel en kruidnagel, zijn een verfijnd gerecht. Perfect voor een speciale gelegenheid of een heerlijk diner!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van ± 150 gram
  • 3 eetlepels bloem
  • 40 gram boter of olijfolie

Voor de saus:

  • 3 deciliter jonge rode Beaujolais
  • 2 schijfjes limoen
  • 30 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • Kruidnagel naar smaak
  • Zwarte peper en zout naar smaak

Voor de garnering:

  • Schijfjes limoen en citroen

Instructies

Begin met de saus:

  • doe de rode wijn, limoen, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, peper en zout in een pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten trekken op laag vuur.
  • Zeef de vloeistof en bind de saus door 30 gram boter te smelten (niet laten bruinen) en voeg 30 gram bloem toe.
  • Roer het mengsel op laag vuur en voeg langzaam de gezeefde wijn toe, beetje bij beetje, terwijl je blijft roeren tot alle wijn is opgenomen en de saus glad is.

Bereid de zalm:

  • haal de zalmfilets door de bloem en bak ze mooi bruin in hete boter of olijfolie.
  • Leg de gebakken zalmfilets op een schaal en versier met schijfjes citroen en limoen.
  • Overgiet de zalm met de warme rode wijnsaus en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een jonge, rode Beaujolais of een lichte Pinot Noir om de smaken van de saus te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc Kerst