Gefrituurde Asperges met Krab en Sesamolie

Gefrituurde Asperges met Krab en Sesamolie

Verwen je smaakpapillen met deze gefrituurde asperges gecombineerd met delicate krab en een aromatische saus van sesamolie en gember. Dit bijgerecht brengt verfijnde smaken samen in een heerlijk knapperig gerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 verse asperges
  • ½ blikje krab
  • 1 eiwit
  • 1 lente-ui of een stukje prei
  • 1 plakje verse gember
  • Sesamolie
  • ½ dl kippenbouillon
  • 4 dl olie voor frituren
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Suiker naar smaak

Voor het bindpapje:

  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels water

Voor de saus:

  • dl bouillon
  • ½ theelepel suiker
  • 2 eetlepels pale medium dry sherry

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller, maar laat het puntje intact.
  • Verwijder de onderste 3 cm en snijd de asperges vervolgens in de lengte doormidden en daarna in schuine stukjes van 2 cm.
  • Snijd de lente-ui in stukjes en hak de gember fijn.
  • Vermeng de ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Haal de krab met een vork los zodat deze goed kan worden gemengd met de andere ingrediënten.
  • Verhit 4 dl olie in een wok op hoog vuur en frituur de asperges tot ze verkleuren.
  • Schep de asperges uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de olie uit de wok in een bewaarpan voor later gebruik.
  • Verhit de wok opnieuw en voeg 2 eetlepels sesamolie toe.
  • Roerbak de lente-ui en gember tot ze hun geur afgeven.
  • Voeg de losgemaakte krab toe en roerbak dit enkele seconden.
  • Giet de saus in de wok en laat het geheel 1 minuut doorkoken.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper en voeg zoveel van het bindpapje toe tot de saus licht gebonden is.
  • Klop het eiwit los, roer dit door de saus tot het stolt, en voeg de gefrituurde asperges toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de gefrituurde asperges met krab direct, voor de beste smaak en textuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze gefrituurde asperges met krab gaan perfect samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc, die de delicate smaken van zeevruchten en sesamolie goed aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Zeevruchten
Land van herkomst Azië / Internationaal
Extra aanwijzing Lente / Zomer