Gefrituurde Garnalen
Ingrediënten
- 750 g grote garnalen
- 2 stuks fijngehakte sjalotten
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel gehakte korianderwortel
- 1 eetlepel assemwater
- 4¼ dl santen kokosmelk
- 1 theelepel zout
- 250 g bloem
Instructies
- Pel de garnalen, maar laat de staarten eraan.
- Maak een boemboe van sjalot, laos, sereh en korianderwortel. Roer de kokosmelk, zout en
- assemwater erdoor.
- Laat de garnalen 30 minuten in dit mengsel marineren.
- Laat ze uitlekken en wentel ze door de bloem.
- Verhit ruim olie op hoog vuur en bak de garnalen totdat ze roze zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze knapperige gefrituurde garnalen als bijgerecht bij witte rijst en een smaakvol
groentegerecht. Geniet van de Thaise smaken en texturen!
groentegerecht. Geniet van de Thaise smaken en texturen!