Geglaceerde Kippenvleugels met Abrikozen-Barbecuesaus

Geglaceerde Kippenvleugels met Abrikozen-Barbecuesaus

Geniet van deze sappige, geglaceerde kippenvleugels met een heerlijke combinatie van barbecuesaus en abrikozenjam. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg kippenvleugels
  • 125 ml barbecuesaus uit de fles
  • 125 ml abrikozenjam
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 geperste teentjes knoflook

Instructies

  • Verwijder de vleugeluiteinden van de kippenvleugels en snijd overtollig vet weg.
  • Meng de barbecuesaus, abrikozenjam, azijn, sojasaus, tomatensaus, sesamolie en knoflook in een pan op laag vuur.
  • Roer goed door.
  • Giet de saus over de kippenvleugels en schep goed om zodat alle vleugels bedekt zijn.
  • Laat de kippenvleugels afgedekt 1 uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Giet de overtollige marinade van de kippenvleugels af.
  • Plaats de vleugels in een ovenschaal en bak ze 45 minuten in de oven.
  • Draai de vleugels halverwege de baktijd om.
  • Voeg eventueel een ½ kopje water toe om aanbakken te voorkomen.
  • Serveer de vleugels warm, eventueel bestrooid met sesamzaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een lichte Merlot past perfect bij de zoete en hartige smaken van deze geglaceerde kippenvleugels.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hapjes / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Notenvrij