Geglaceerde Kippenvleugels met Abrikozen-Barbecuesaus
Geniet van deze sappige, geglaceerde kippenvleugels met een heerlijke combinatie van barbecuesaus en abrikozenjam. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Equipment
- kwastje
Ingrediënten
- 2 kg kippenvleugels
- 125 ml barbecuesaus uit de fles
- 125 ml abrikozenjam
- 2 eetlepels witte azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels tomatensaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 geperste teentjes knoflook
Instructies
- Verwijder de vleugeluiteinden van de kippenvleugels en snijd overtollig vet weg.
- Meng de barbecuesaus, abrikozenjam, azijn, sojasaus, tomatensaus, sesamolie en knoflook in een pan op laag vuur.
- Roer goed door.
- Giet de saus over de kippenvleugels en schep goed om zodat alle vleugels bedekt zijn.
- Laat de kippenvleugels afgedekt 1 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Giet de overtollige marinade van de kippenvleugels af.
- Plaats de vleugels in een ovenschaal en bak ze 45 minuten in de oven.
- Draai de vleugels halverwege de baktijd om.
- Voeg eventueel een ½ kopje water toe om aanbakken te voorkomen.
- Serveer de vleugels warm, eventueel bestrooid met sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een lichte Merlot past perfect bij de zoete en hartige smaken van deze geglaceerde kippenvleugels.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g