Geglazuurde Worteltjes in Sinaasappelsiroop

en levendige en smakelijke foto van geglazuurde worteltjes, gekookt in sinaasappelsap en geserveerd in een rustieke keramische schaal. De worteltjes zijn mals, glanzend en gelijkmatig bedekt met een rijke sinaasappelglazuur, met een hint van gesmolten boter. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals verse worteltjes, een glas sinaasappelsap en een houten lepel versterken de warme en uitnodigende sfeer.

Geglazuurde Worteltjes in Sinaasappelsiroop

Heerlijke geglazuurde worteltjes in een zoete sinaasappelsiroop.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediƫnten

  • 1 bos peentjes schoongemaakt
  • Sinaasappelsap genoeg om de wortels onder te zetten
  • 3 eetlepels roomboter
  • Zout

Instructies

  • Maak de peentjes schoon en verwijder eventuele bladeren.
  • Leg de peentjes naast elkaar in een hapjespan.
  • Schenk genoeg sinaasappelsap in de pan zodat de wortels net onder staan.
  • Voeg de roomboter en een snufje zout toe.
  • Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens lager.
  • Laat het vocht vrijwel volledig verdampen terwijl je de pan regelmatig omschudt, zodat de worteltjes gelijkmatig met de ingekookte sinaasappelsiroop bedekt worden.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met gegrild vlees of vis voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling past perfect bij dit zoet-zure gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 1 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer