Gegratineerde Geitenkaas met Portrozijnen

Porties: 4
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g rozijnen
  • 1 dl witte port
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Versgemalen zwarte peper
  • Mespunt kruidnagelpoeder
  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 zakje walnoten
  • 1 pakje Chèvre de Bellay 113 g

Instructies

  • oer in een hoge kom de rozijnen, port en vanillesuiker door elkaar.
  • Verwarm de rozijnen afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ca.
  • 4 minuten.
  • Neem de rozijnen uit de magnetron en laat ze afkoelen.
  • Breng op smaak met peper en een snufje kruidnagelpoeder.
  • Rooster het brood in de broodrooster en steek met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit.
  • Leg op elk bord een broodrondje.
  • Snijd de geitenkaas in 4 stukjes, leg ze op het bord en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen gedurende ca.
  • 30 seconden.
  • Leg de warme geitenkaas op het brood en schep de portrozijnen ernaast.
  • Garneer met walnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegratineerde geitenkaas met portrozijnen gaat goed samen met een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch