Gegratineerde Gnocchi met Gorgonzola en Mascarponesaus

Gegratineerde Gnocchi met Gorgonzola en Mascarponesaus

Luxe gegratineerde gnocchi met een rijke gorgonzola- en mascarponesaus. Dit heerlijke Italiaanse tussengerecht is perfect voor liefhebbers van romige kazen en hartige smaken.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 dl melk
  • 150 g bloem
  • 80 g boter
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

Saus:

  • 150 g gorgonzola
  • 100 g mascarpone
  • 70 g boter
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

Bereiding van de gnocchi:

  • Giet de melk in een pan met wat zout en de in stukjes gesneden boter.
  • Breng aan de kook en haal van het vuur af.
  • Voeg de bloem in één keer toe en roer goed door totdat het geheel loskomt van de panwand.
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren totdat de massa volledig loslaat van de wand.
  • Haal de pan weer van het vuur en roer de eieren er één voor één doorheen.
  • Voeg de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Laat het geheel afkoelen.

Saus:

  • Smelt de boter in een kleine sauspan op laag vuur.
  • Voeg de in stukjes gesneden gorgonzola en mascarpone toe.
  • Verhit zachtjes tot de kazen volledig gesmolten zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Koken van de gnocchi:

  • Breng een grote pan water met zout aan de kook.
  • Doe het gnocchi-beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Span een touwtje strak over de pan en spuit met een op en neer gaande beweging kleine stukjes deeg in het kokende water.
  • Wanneer de gnocchi boven komt drijven, is het gaar.
  • Schep de gnocchi uit de pan en laat ze uitlekken.

Dresseren en gratineren:

  • Verdeel de gnocchi over ovenschaaltjes.
  • Maak de saus opnieuw warm en nappeer (overgiet) de gnocchi met de saus.
  • Zet de schaaltjes onder een salamander of grill om de gnocchi te gratineren totdat ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, die de romige kazen en de lichte, luchtige textuur van de gnocchi complementeren

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Pasta / Tussengerecht
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Herfst / Winter