Gegratineerde Koolvis Groenteschotel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 1 grote courgette
  • 400 g koolvisfilet 4 x 100 g, diepvries
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml visbouillon van tablet
  • 150 g geraspte kaas
  • 4 tomaten in plakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakken.
  • Kook de aardappels in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de courgette en de koolvisfilet in plakken.
  • Smelt de boter in een sauspan, roer de bloem erdoor en bak dit mengsel ongeveer 1 minuut zachtjes.
  • Voeg geleidelijk de visbouillon toe terwijl je blijft roeren, totdat de saus gebonden is.
  • Laat de helft van de kaas smelten in de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Strijk een beetje saus uit over de bodem van een ovenschaal.
  • Maak in de ovenschaal twee lagen door afwisselend aardappel, courgette, vis, tomaat en saus te leggen.
  • Strooi de resterende kaas over de schotel.
  • Bak het gerecht in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot het goudbruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gegratineerde koolvis groenteschotel met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht en brengt de smaken mooi in balans.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Geschikt voor Dieët: Suikervrij