Gegratineerde Koolvis Groenteschotel
Equipment
- sauspan
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 1 grote courgette
- 400 g koolvisfilet 4 x 100 g, diepvries
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml visbouillon van tablet
- 150 g geraspte kaas
- 4 tomaten in plakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakken.
- Kook de aardappels in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Snijd de courgette en de koolvisfilet in plakken.
- Smelt de boter in een sauspan, roer de bloem erdoor en bak dit mengsel ongeveer 1 minuut zachtjes.
- Voeg geleidelijk de visbouillon toe terwijl je blijft roeren, totdat de saus gebonden is.
- Laat de helft van de kaas smelten in de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Strijk een beetje saus uit over de bodem van een ovenschaal.
- Maak in de ovenschaal twee lagen door afwisselend aardappel, courgette, vis, tomaat en saus te leggen.
- Strooi de resterende kaas over de schotel.
- Bak het gerecht in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot het goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegratineerde koolvis groenteschotel met een frisse salade voor een complete maaltijd.