Een elegante en smakelijke foto van gegratineerde kreeft met kruiden, geserveerd in de schaal. De kreeft is in de lengte doormidden gesneden, royaal bestreken met gesmolten knoflookboter en Provençaalse kruiden, en gegrild tot een goudbruine afwerking. Het gerecht wordt gepresenteerd op een rustiek keramisch bord, met sneetjes stokbrood en een garnering van verse peterselie. De setting is een houten tafel in een vintage keuken met zacht natuurlijk licht dat door een raam valt, en decor in blauwe en groene tinten voor een warme, uitnodigende sfeer.

Gegratineerde Kreeft met Provençaalse Kruiden

Een verfijnd gerecht van gegratineerde kreeft met boter en Provençaalse kruiden, ideaal voor een luxe diner.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grill
  • kwastje

Ingredients

  • 1 gekookte kreeft
  • 2 flinke eetlepels boter
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Zout

Instructions

  • Snijd de kreeft over de lengte doormidden.
  • Maak het vlees wat los van de schaal, maar laat het erin liggen.
  • Smelt de boter in een klein pannetje en meng deze met de geperste knoflook, Provençaalse kruiden, peper en zout.
  • Verwarm de grill voor.
  • Bestrijk de kreefthelften royaal met de gekruide boter met behulp van een kwastje.
  • Plaats de kreefthelften onder de grill en laat deze ongeveer 10 minuten gratineren tot ze warm zijn en een lichtbruine korst hebben.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse salade voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Combineer met een gekoelde witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc.
 

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer