Gegratineerde Mosselen met Romige Emmentaler Saus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Plat ovenschaal, of ovenvaste borden

Ingrediënten

  • 24 gekookte mosselen in de schelp
  • liter crème fraîche
  • 2 eetlepels geraspte emmentaler
  • Kerriepoeder
  • Peper

Instructies

  • Verwijder van iedere mossel een schelp, zodat de mossel in een schelphelft achterblijft.
  • Leg de mosselen in een platte ovenschaal of op 2 ovenvaste borden.
  • Klop de eidooier samen met de crème fraîche, de geraspte emmentaler, een mespunt kerriepoeder en peper los.
  • Schep dit mengsel op de mosselen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegratineerde mosselen zijn heerlijk als voorgerecht of als luxe hapje bij een glas gekoelde witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio. Serveer ze warm uit de oven voor de beste smaakervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Europa / Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Zout arm