Gegratineerde mozzarella met aardbeien, gegarneerd met bieslook en versgemalen zwarte peper, geserveerd op een kleurrijke schaal.

Gegratineerde Mozzarella met Aardbeien en Bieslook

Een verrassend nagerecht met romige mozzarella, frisse aardbeien en een vleugje bieslook. Snel te bereiden en perfect voor een zomerse afsluiter!
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grill
  • scherp mes
  • Ovenbestendige bordjes

Ingredients

  • 100 g aardbeien
  • 100 g mozzarella
  • ½ eetlepel aardbeienjam
  • 1 theelepel bieslook fijngehakt
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Snijd de mozzarella in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Bestrijk de plakjes mozzarella met aardbeienjam.
  • Bestrooi de mozzarella met fijngehakte bieslook.
  • Leg de plakjes mozzarella op ovenbestendige bordjes.
  • Plaats de bordjes ongeveer 5 cm onder het grillelement en gratineer de mozzarella gedurende ongeveer 1 minuut, totdat de bovenkant licht gesmolten is.
  • Verdeel de aardbeien over de warme mozzarella.
  • Maal er wat zwarte peper overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct als zomers nagerecht of lichte afsluiter van een diner.
Wijnadvies:
Een lichtzoete mousserende wijn zoals een Prosecco past perfect bij de frisse smaken van aardbeien en mozzarella.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 9 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch