Gegratineerde oesters met rode ui

Porties: 24 stuks
Bereidingstijd: 37 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bakjes oesters verse Zeeuwse, a 12 stuks
  • 1 kleine rode ui heel fijn gesnipperd
  • eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g pittige kaas bijv. grana padano, geraspt
  • zeezout

Instructies

  • Oesters een voor een opensnijden en platte schelphelften verwijderen.
  • Oesters in bolle schelp losmaken, maar wel laten zitten.
  • Oesters op bakplaat zetten.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Gesnipperde ui over oesters verdelen.
  • Azijn en olie erover sprenkelen en op elke oester 1 volle theelepel crème fraîche scheppen.
  • Kaas erover strooien.
  • Bakplaat ca. 15 cm onder hete grill schuiven en oesters in ca. 3-4 minuten gratineren.
  • Zout op platte schaal strooien en oesters erin zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zo geopend! Oesters maak je open door ze in één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast te houden dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Fusion