Gegratineerde Oesters uit St. Malo

Gegratineerde Oesters uit St. Malo

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 50 gr bacon
  • 75 gr bleekselderij
  • 200 gr artisjokharten blik, uitgelekt
  • 12 grote oesters
  • 200 gr mozzarella in dunne plakjes

Instructies

  • Snijd de bacon, bleekselderij, en artisjokharten fijn.
  • Bak de bacon in een droge koekenpan in 5-10 minuten krokant.
  • Voeg de gesneden bleekselderij en artisjokken toe en bak nog 5 minuten.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Boen de oesters schoon.
  • Open elke oester met een oestermes door het in het scharnier te steken en de sluitspier door te snijden.
  • Verwijder de platte helft van de schelp.
  • Verwarm de grill voor op de middelste stand.
  • Bestrooi een bakplaat met grof zeezout (dit voorkomt dat de oesters omvallen).
  • Schep op elke oester wat van het bacon-artisjokmengsel.
  • Bedek de oesters met plakjes mozzarella en zet ze op de bakplaat in het zout.
  • Gratineer de oesters onder de grill gedurende 10 minuten of tot de kaas lichtbruin is.
  • Strooi een laag grof zeezout op de borden.
  • Verdeel de oesters over de borden en garneer met blaadjes bleekselderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke gegratineerde oesters als voorgerecht.
Combineer met een droge witte wijn zoals Chablis of een mousserende wijn zoals Champagne.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 18 g | Vet: 17 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hapjes / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Feestdagen etc Kerst