Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 50 gr bacon
- 75 gr bleekselderij
- 200 gr artisjokharten blik, uitgelekt
- 12 grote oesters
- 200 gr mozzarella in dunne plakjes
Instructies
- Snijd de bacon, bleekselderij, en artisjokharten fijn.
- Bak de bacon in een droge koekenpan in 5-10 minuten krokant.
- Voeg de gesneden bleekselderij en artisjokken toe en bak nog 5 minuten.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Boen de oesters schoon.
- Open elke oester met een oestermes door het in het scharnier te steken en de sluitspier door te snijden.
- Verwijder de platte helft van de schelp.
- Verwarm de grill voor op de middelste stand.
- Bestrooi een bakplaat met grof zeezout (dit voorkomt dat de oesters omvallen).
- Schep op elke oester wat van het bacon-artisjokmengsel.
- Bedek de oesters met plakjes mozzarella en zet ze op de bakplaat in het zout.
- Gratineer de oesters onder de grill gedurende 10 minuten of tot de kaas lichtbruin is.
- Strooi een laag grof zeezout op de borden.
- Verdeel de oesters over de borden en garneer met blaadjes bleekselderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke gegratineerde oesters als voorgerecht.
Combineer met een droge witte wijn zoals Chablis of een mousserende wijn zoals Champagne.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 18 g | Vet: 17 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1 g