Gegratineerde Paddenstoelen-Gorgonzola Lasagne
Equipment
- Ovenschaal (25 x 30 cm)
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten dun gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 500 g kastanjechampignons in plakjes
- 1 zakje bechamelsaus pak à 2 zakjes
- 600 ml halfvolle melk
- 150 g gorgonzola kaas
- 1 pak verse lasagnavellen 250 g
- 6 tomaten in plakken
- 100 g pittige kaas bijv. Grano Padano, geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalotten en knoflook zachtjes glazig.
- Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend gaar, zodat vrijwel al het vocht verdampt is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de melk.
- Verbrokkel de gorgonzola erboven en laat al roerend smelten in de saus.
- Schep 1/3 van de gorgonzolasaus door de champignons.
- Vet de ovenschaal in.
- Leg een kwart van het hete champignonmengsel op de bodem van de schaal.
- Bouw lagen op met achtereenvolgens lasagnavellen, plakjes tomaat en champignonmengsel.
- Herhaal dit nog twee keer en dek af met de laatste lasagnavellen.
- Strijk de rest van de gorgonzolasaus erover zodat de lasagne goed bedekt is met saus.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat de lasagne 5-10 minuten staan voordat je hem serveert.
- Zo wordt hij wat steviger.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rijke lasagne met paddenstoelen en gorgonzola gaat goed samen met een stevige Italiaanse rode wijn, zoals een Barolo of een Chianti Classico. Salute!Voedingswaarden
Calories: 665 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 37 g | Vet: 34 g