Gegratineerde visschelp

Gegratineerde visschelp

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 plakjes citroen
  • 150 g witvisfilets koolvis, tilapia, zeewolf, kabeljauw
  • 200 ml melk
  • 100 g garnalen gekookte, gepelde (Hollandse)
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 100 ml slagroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • c3 eetlepels paneermeel
  • 20 g boter
  • 4 blaadjes peterselie

Instructies

  • Snijd de plakjes citroen doormidden.
  • Controleer de visfilets op achtergebleven graten.
  • Verwarm de melk in een koekenpan.
  • Leg de witvisfilets in de hete melk, die tegen de kook aan wordt gehouden.
  • Pocheer de filets ongeveer 8 minuten in de warme melk.
  • De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
  • De vis moet nét gaar zijn.
  • Schep de vis uit de melk en snijd de filets in kleine stukjes.
  • Schep de stukjes vis, garnalen en peterselie door elkaar.
  • Verwarm de boter in een sauspan.
  • Roer met een garde de bloem erdoor.
  • Laat de bloem op een matige hittebron enkele minuten al roerend garen.
  • Giet vervolgens bij kleine beetjes tegelijk de melk waarin de visfilet is gepocheerd in de sauspan en klop met een garde tot een gladde saus.
  • Klop daarna de slagroom door de saus die nog enkele minuten op een matige hittebron blijft staan. Roer de saus regelmatig door.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Schep voorzichtig, van het vuur af, het vismengsel door de warme saus.
  • Verdeel deze visragout over vier diepe schelpen.
  • Bestrooi de ragout met paneermeel en leg er een paar klontjes boter bovenop.
  • Plaats de visschelpen niet te hoog onder de ovengrill.
  • Dien op zodra de paneerlaag een knapperig, lichtbruin korstje is geworden.
  • Garneer elke visschelp met een plakje citroen en een blaadje peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Vervang een gedeelte van de witvisfilets door zalmfilet en/of gekookte mosselen.
Wijnadvies:
Heerlijk met een Franse sauvignon blanc of chardonnay.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten