Gegratineerde visschelp
Equipment
Ingrediënten
- 2 plakjes citroen
- 150 g witvisfilets koolvis, tilapia, zeewolf, kabeljauw
- 200 ml melk
- 100 g garnalen gekookte, gepelde (Hollandse)
- 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 100 ml slagroom
- zout
- versgemalen peper
- c3 eetlepels paneermeel
- 20 g boter
- 4 blaadjes peterselie
Instructies
- Snijd de plakjes citroen doormidden.
- Controleer de visfilets op achtergebleven graten.
- Verwarm de melk in een koekenpan.
- Leg de witvisfilets in de hete melk, die tegen de kook aan wordt gehouden.
- Pocheer de filets ongeveer 8 minuten in de warme melk.
- De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
- De vis moet nét gaar zijn.
- Schep de vis uit de melk en snijd de filets in kleine stukjes.
- Schep de stukjes vis, garnalen en peterselie door elkaar.
- Verwarm de boter in een sauspan.
- Roer met een garde de bloem erdoor.
- Laat de bloem op een matige hittebron enkele minuten al roerend garen.
- Giet vervolgens bij kleine beetjes tegelijk de melk waarin de visfilet is gepocheerd in de sauspan en klop met een garde tot een gladde saus.
- Klop daarna de slagroom door de saus die nog enkele minuten op een matige hittebron blijft staan. Roer de saus regelmatig door.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Schep voorzichtig, van het vuur af, het vismengsel door de warme saus.
- Verdeel deze visragout over vier diepe schelpen.
- Bestrooi de ragout met paneermeel en leg er een paar klontjes boter bovenop.
- Plaats de visschelpen niet te hoog onder de ovengrill.
- Dien op zodra de paneerlaag een knapperig, lichtbruin korstje is geworden.
- Garneer elke visschelp met een plakje citroen en een blaadje peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang een gedeelte van de witvisfilets door zalmfilet en/of gekookte mosselen.
Wijnadvies:
Heerlijk met een Franse sauvignon blanc of chardonnay.