Gegrilde Artisjokken met Pesto-Mayonaise
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 8 artisjokbodems uit blik à 400 g, uitgelekt
- 3 dikke plakken rauwe ham ca. 150 g, in kleine blokjes gesneden
- 113 ml rode pesto
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zure room 125 ml
- 20 g tuinkers
Instructies
Voorbereiden:
- Laat de artisjokbodems uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de rauwe ham in piepkleine blokjes.
- Meng in een kom de rode pesto, mayonaise en zure room.
- Voeg de blokjes rauwe ham toe aan het pesto-mayonaise mengsel en roer goed door.
- Zet tot gebruik in de koelkast.
Bereiden:
- Verdeel de pesto-mayonaise over de artisjokbodems.
- Garneer met toefjes tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegrilde artisjokken als elegant voorgerecht of als bijgerecht bij een zomerse maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als onderdeel van een antipasto plank.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Vermentino uit Sardinië of een Pinot Grigio uit Noord-Italië vormt een verfrissende en smaakvolle combinatie met de artisjokken en de pesto-mayonaise.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Sugar: 3 g