Gegrilde Artisjokken met Pesto-Mayonaise

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 8 artisjokbodems uit blik à 400 g, uitgelekt
  • 3 dikke plakken rauwe ham ca. 150 g, in kleine blokjes gesneden
  • 113 ml rode pesto
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room 125 ml
  • 20 g tuinkers

Instructies

Voorbereiden:

  • Laat de artisjokbodems uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de rauwe ham in piepkleine blokjes.
  • Meng in een kom de rode pesto, mayonaise en zure room.
  • Voeg de blokjes rauwe ham toe aan het pesto-mayonaise mengsel en roer goed door.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.

Bereiden:

  • Verdeel de pesto-mayonaise over de artisjokbodems.
  • Garneer met toefjes tuinkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gegrilde artisjokken als elegant voorgerecht of als bijgerecht bij een zomerse maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als onderdeel van een antipasto plank.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Vermentino uit Sardinië of een Pinot Grigio uit Noord-Italië vormt een verfrissende en smaakvolle combinatie met de artisjokken en de pesto-mayonaise.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Tarwevrij