Gegrilde Aubergine Rosbiefrolletjes met Pikante Muntsaus
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines
- 1 limoen
- 15 g verse munt
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 4-5 eetlepels olie
- 1 theelepel suiker
- 1 rode peper in flinterdunne reepjes
- 12 plakjes rosbief
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Snijd de uiteinden van de aubergines en snijd van elke aubergine 6 lange plakken.
- Leg de plakken in een vergiet, bestrooi met zout en laat 10 minuten staan.
- Snijd 4 dunne plakjes van de limoen, pers de rest van de vrucht uit.
- Pureer in een vijzel of in een keukenmachine de muntblaadjes met knoflook, Thaise vissaus en 3-4 eetlepels olie tot een gladde saus.
- Breng de muntsaus op smaak met limoensap, suiker en zout.
- Voeg de peperreepjes toe en meng goed.
- Dep de aubergine droog met keukenpapier.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de aubergine aan beide kanten met 1 eetlepel olie en rooster in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar.
- Draai halverwege om voor een mooi ruitpatroon.
- Leg de geroosterde aubergine op een snijplank en laat afkoelen.
- Leg op elke plak aubergine een plakje rosbief.
- Maal er peper overheen.
- Rol de aubergineplakken stevig op en zet vast met cocktailprikkers.
- Verdeel de rolletjes over de borden, schep de muntsaus erover en garneer met plakjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 234 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 16 g | Vet: 17 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 2 g