Gegrilde Aubergine Rosbiefrolletjes met Pikante Muntsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • 1 limoen
  • 15 g verse munt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 4-5 eetlepels olie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 rode peper in flinterdunne reepjes
  • 12 plakjes rosbief
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Snijd de uiteinden van de aubergines en snijd van elke aubergine 6 lange plakken.
  • Leg de plakken in een vergiet, bestrooi met zout en laat 10 minuten staan.
  • Snijd 4 dunne plakjes van de limoen, pers de rest van de vrucht uit.
  • Pureer in een vijzel of in een keukenmachine de muntblaadjes met knoflook, Thaise vissaus en 3-4 eetlepels olie tot een gladde saus.
  • Breng de muntsaus op smaak met limoensap, suiker en zout.
  • Voeg de peperreepjes toe en meng goed.
  • Dep de aubergine droog met keukenpapier.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de aubergine aan beide kanten met 1 eetlepel olie en rooster in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar.
  • Draai halverwege om voor een mooi ruitpatroon.
  • Leg de geroosterde aubergine op een snijplank en laat afkoelen.
  • Leg op elke plak aubergine een plakje rosbief.
  • Maal er peper overheen.
  • Rol de aubergineplakken stevig op en zet vast met cocktailprikkers.
  • Verdeel de rolletjes over de borden, schep de muntsaus erover en garneer met plakjes limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 234 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 16 g | Vet: 17 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Fusion / Oosters
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij