Gegrilde Bloemkoolspiesjes met Citroen Dressing
Equipment
- satéstokjes
- Grillpan, of barbecue
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool in roosjes
- 8 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water.
- Rijg de bloemkoolroosjes vervolgens aan de satéstokjes.
- Besmeer de bloemkoolspiesjes met olijfolie.
- Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar voor de dressing.
- Verhit een grillpan of barbecue.
- Gril de bloemkoolspiesjes in 3-5 minuten lichtbruin.
- Leg de gegrilde spiesjes op een schaal, schenk de citroen dressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en geroosterde sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaak van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g