Gegrilde Bloemkoolspiesjes met Citroen Dressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes
  • Grillpan, of barbecue

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water.
  • Rijg de bloemkoolroosjes vervolgens aan de satéstokjes.
  • Besmeer de bloemkoolspiesjes met olijfolie.
  • Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar voor de dressing.
  • Verhit een grillpan of barbecue.
  • Gril de bloemkoolspiesjes in 3-5 minuten lichtbruin.
  • Leg de gegrilde spiesjes op een schaal, schenk de citroen dressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en geroosterde sesamzaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaak van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken