Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Gegrilde Gamba-tapas met Citroenbotersaus-Receptenplein.nl

Gegrilde Gamba-tapas met Citroenbotersaus

Porties: 4
(inclusief marineren) 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 grote garnalen

Voor de marinade:

  • 2 theelepels knoflook geperst
  • 4 dl arachideolie pindaolie
  • 6 rode pepertjes gesneden en zaadjes verwijderd
  • Zeezout
  • Peper

Voor de saus:

  • 75 gram ongezouten boter
  • 12 eetlepels citroensap

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Giet de marinade over de garnalen en laat ze minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de grill voor of steek de barbecue aan.
  • Haal de garnalen uit de marinade en rooster ze onder de grill of op de barbecue tot ze gaar en mooi gegrild zijn.
  • Bewaar de overgebleven marinade.
  • Voor de saus: Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  • Roer het citroensap erdoor en voeg 6 eetlepels van de overgebleven marinade toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het kort sudderen.
  • Giet de saus over de geroosterde garnalen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gamba-tapas met een stukje vers brood om de saus mee op te dippen.
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Dit gerecht is perfect als voorgerecht of als onderdeel van een tapasavond. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Tapas / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje