Gegrilde Gamba-tapas met Citroenbotersaus
Ingrediënten
- 12 grote garnalen
Voor de marinade:
Voor de saus:
- 75 gram ongezouten boter
- 12 eetlepels citroensap
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Giet de marinade over de garnalen en laat ze minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de grill voor of steek de barbecue aan.
- Haal de garnalen uit de marinade en rooster ze onder de grill of op de barbecue tot ze gaar en mooi gegrild zijn.
- Bewaar de overgebleven marinade.
- Voor de saus: Smelt de boter in een pan op laag vuur.
- Roer het citroensap erdoor en voeg 6 eetlepels van de overgebleven marinade toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het kort sudderen.
- Giet de saus over de geroosterde garnalen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gamba-tapas met een stukje vers brood om de saus mee op te dippen.
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Dit gerecht is perfect als voorgerecht of als onderdeel van een tapasavond. Geniet ervan!
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Dit gerecht is perfect als voorgerecht of als onderdeel van een tapasavond. Geniet ervan!