Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kook of stoom de aardappels gaar, giet ze af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn.
- Voeg warm water toe, totdat een smeuïge puree ontstaat.
- Maak het romig met de slagroom en boter.
- Breng de puree op smaak met witte peper en zeezout.
- Roer nu de wasabi door de puree.
- Proef en voeg toe naar smaak.
- Verhit een grillpan en grill hierin de met olie bestreken gamba's tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
- Serveren: Doe de puree in een spuitzak met een grof gekartelde spuitmond.
- Spuit een rozet op een klein bordje en zet de gamba, met de staart naar boven, erin.
- Druppel wat teriyakisaus erover en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige wasabipuree en de zachte smaak van de gamba's.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g