Wasabipuree met gegrilde gamba

Gegrilde Gamba's met Wasabipuree

Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappels
  • Snufje zout
  • Peper
  • Klontje boter
  • 100 ml water
  • 50 ml slagroom
  • Wasabi
  • 6 flinke gamba's gepeld met staart
  • Neutrale olie
  • Teriyaki saus
  • Zwarte sesamzaadjes

Instructies

  • Kook of stoom de aardappels gaar, giet ze af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn.
  • Voeg warm water toe, totdat een smeuïge puree ontstaat.
  • Maak het romig met de slagroom en boter.
  • Breng de puree op smaak met witte peper en zeezout.
  • Roer nu de wasabi door de puree.
  • Proef en voeg toe naar smaak.
  • Verhit een grillpan en grill hierin de met olie bestreken gamba's tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
  • Serveren: Doe de puree in een spuitzak met een grof gekartelde spuitmond.
  • Spuit een rozet op een klein bordje en zet de gamba, met de staart naar boven, erin.
  • Druppel wat teriyakisaus erover en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige wasabipuree en de zachte smaak van de gamba's.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij