Gegrilde Griet met Ragout van Groene Asperges
Een verfijnde amuse met gegrilde grietfilet en een romige aspergeragout.
Ingrediƫnten
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd de grietfilet in 16 porties van 60 g.
- Besprenkel de vis met citroensap, olijfolie, zout en peper.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Ragout:
- Schil de groene asperges en snijd de kopjes af op 3 cm lengte.
- Snijd de rest van de asperges in stukken van 1 cm.
- Kook de asperges net gaar in gezouten kokend water.
- Snipper de sjalot fijn.
- Smelt de boter in een kleine pan en fruit de sjalot zonder te kleuren.
- Voeg de bloem toe en maak een roux.
- Laat 1 minuut op laag vuur garen.
- Voeg al roerend met een garde 500 ml aspergevocht toe en kook tot een gladde saus.
- Voeg de aspergestukken en room toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
Afwerken:
- Verwarm de aspergepunten.
- Verwarm de ragout zachtjes door.
- Grill de grietfilet in een zeer hete grillpan tot deze net gaar is.
Dresseren:
- Schep een lepel aspergeragout op elk bordje.
- Leg hierop een stuk gegrilde griet.
- Garneer met aspergepunten en een takje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een elegante Franse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g