Gegrilde Indiase Visspiesen met Naanbrood

Gegrilde Indiase Visspiesen met Naanbrood

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels milde Indiase currypasta
  • 100 ml milde yoghurt
  • 600 g zeewolffilet of andere witte-visfilet
  • 2 rode uien
  • 2 naanbroden naturel Indiaas plat brood
  • ½ zakje verse koriander 15 g, grof gehakt
  • Olie om in te vetten

Instructies

  • Roer de milde Indiase currypasta door de yoghurt in een schaal.
  • Snijd de vis in blokjes en meng deze door de curry-yoghurt marinade.
  • Laat de vis minstens 1 uur marineren in de koelkast, waarbij je het mengsel tussendoor een keer omschept.
  • Pel de uien en snijd ze in 8 partjes, waarbij je de wortelaanzet aan de onderkant laat zitten, zodat de partjes niet uit elkaar vallen.
  • Rijg de gemarineerde visblokjes afwisselend met de ui-partjes aan de spiesen.
  • Vet het rooster van de barbecue lichtjes in met olie.
  • Rooster de vis op de barbecue in 6-8 minuten gaar, waarbij je de spiesen voorzichtig keer.
  • Rooster de naanbroden aan de zijkant van de barbecue gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Leg de vispennen op vier borden en strooi er verse koriander overheen.
  • Scheur het naanbrood in repen en leg deze naast de vis op de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige en licht gekoelde rosé wijn, zoals een Grenache rosé, past goed bij deze pittige en exotische visspiesen.

Voedingswaarden

Calories: 510 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 4018 g | Vet: 1.5 g | Zout: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst India