Gegrilde Indiase Visspiesen met Naanbrood
Equipment
- Grillrooster
- spiesen
Ingrediënten
- 2 eetlepels milde Indiase currypasta
- 100 ml milde yoghurt
- 600 g zeewolffilet of andere witte-visfilet
- 2 rode uien
- 2 naanbroden naturel Indiaas plat brood
- ½ zakje verse koriander 15 g, grof gehakt
- Olie om in te vetten
Instructies
- Roer de milde Indiase currypasta door de yoghurt in een schaal.
- Snijd de vis in blokjes en meng deze door de curry-yoghurt marinade.
- Laat de vis minstens 1 uur marineren in de koelkast, waarbij je het mengsel tussendoor een keer omschept.
- Pel de uien en snijd ze in 8 partjes, waarbij je de wortelaanzet aan de onderkant laat zitten, zodat de partjes niet uit elkaar vallen.
- Rijg de gemarineerde visblokjes afwisselend met de ui-partjes aan de spiesen.
- Vet het rooster van de barbecue lichtjes in met olie.
- Rooster de vis op de barbecue in 6-8 minuten gaar, waarbij je de spiesen voorzichtig keer.
- Rooster de naanbroden aan de zijkant van de barbecue gedurende 2-3 minuten per kant.
- Leg de vispennen op vier borden en strooi er verse koriander overheen.
- Scheur het naanbrood in repen en leg deze naast de vis op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige en licht gekoelde rosé wijn, zoals een Grenache rosé, past goed bij deze pittige en exotische visspiesen.Voedingswaarden
Calories: 510 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 4018 g | Vet: 1.5 g | Zout: 4 g